Βιογραφικό

Δήμαρχος Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών

Ιωάννα Κριεκούκη

Ιωάννα Κριεκούκη του Αθανασίου γεννήθηκε στη Μάνδρα όπου και κατοικεί έως σήμερα με την οικογένειά της.

Είναι Φιλόλογος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γλωσσολογία και διδακτορικές σπουδές στη Φιλοσοφία. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για το σύνολο των σπουδών της και έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετείχε σε σειρά συνεδρίων στο εσωτερικό και το εξωτερικό καθώς και σε δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια όπου παρουσίασε θέματα σχετικά με τη Φιλοσοφία, τη Γλωσσολογία και την Εκπαίδευση.

Παράλληλα διδάσκει επί τρεις σχεδόν δεκαετίες στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας. Από το 2002 έως το 2006 διατέλεσε διευθύντρια του Γυμνασίου Μάνδρας και είχε την ευθύνη της λειτουργίας του, παράγοντας σημαντικό έργο, τόσο στο επίπεδο της σχολικής κοινότητας όσο και στην επαφή του σχολείου με την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Από το 2011 έως το 2014 συνεχίζει το έργο της στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως Διευθύντρια στο 2ο Λύκειο Ελευσίνας «Πυρουνάκειο», ενώ στο διάστημα αυτό διακόπτει, από τον Ιανουάριο του 2012 έως και τον Απρίλιο του 2013,  τα εκπαιδευτικά της καθήκοντα και διατελεί πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ Α.Ε.).

Ένα από τα κυριότερα αντικείμενα της δραστηριότητας της όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσε η εκπαίδευση και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο το Δημόσιο Σχολείο μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά μας για ένα καλύτερο επίπεδο σπουδών και κυρίως ενός περιβάλλοντος όπου οι εκπαιδευτικοί δείχνουν το συνεχές και άμεσο ενδιαφέρον τους για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.

Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος του τότε Δήμου Μάνδρας, με τον Συνδυασμό «Μαζί στη Νέα Πορεία» στις εκλογές του 2006 και άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντά της από το 2007 έως το 2010. Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της ως Δήμαρχος πραγματοποίησε σπουδαίο έργο, τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα έργα υποδομών, αλλάζοντας κυριολεκτικά την όψη του Δήμου.

Το 2010 εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και διατελεί επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.  

Επανεξελέγη στη θέση της Δημάρχου, του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας το 2015, με τον ίδιο Συνδυασμό «Μαζί στη Νέα Πορεία» και ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε
Κοινοποιήστε :
Αρέσει σε %d bloggers: